Jan Leliveld
(voorheen) bloemenexporteur en groothandel

We hebben genoten van het prachtige boeket Nerines. Bij het zien van deze bloemen gaan mijn gedachten graag terug naar de jaren 1965 tot 1990.

We hebben genoten van het prachtige boeket Nerines dat we van Kees en Kitty hebben gekregen. Op zondagmiddag 20 oktober 2011 werden wij plezierig verrast. Kees de Jong bracht ons een prachtig boeket Nerines, in diverse kleuren. Nu 2 weken later staan ze nog in volle bloei en genieten wij nog steeds van deze exotische bloemen. Bij het zien van deze bloemen gaan mijn gedachten graag terug naar de jaren 1965 tot 1990. In die periode was ik zelf ook actief in de Nerinewereld. Ik kwam Kees (een ambitieuze kweker) tegen in de Nerinewerkgroep. In die periode was het sortiment van de Nerine nogal smal. Het I.V.T. te Wageningen was in die tijd met onderzoek en veredeling actief met Nerine. Het ondezoek bekeek de mogelijkheden voor verbetering en verbreding van het sortiment en een jaarrondcultuur.

In die jaren werd de Nerine al gezien als een van de meest veelbelovende snijbloemgewassen. Redenen hiervoor waren de grote sierwaarde, lange houdbaarheid, brede toepassingsmogelijkheden met bloemen en bollen en de geschiktheid voor export. Nu zijn we zo'n 20 jaar verder en het doet mij goed dat er weer jonge kwekers actief met de Nerine bezig zijn, met goede resultaten. HULDE!

Vriendelijke groeten en succes met de zaken,

Jan Leliveld

<<

­