Jos Kuijpers
bloemist, eigenaar van Alpina

Jos Kuijpers is eigenaar van de toonaangevende bloemenwinkel Alpina in Den Haag. Hij levert aan particulieren en bedrijven in de regio Den Haag en is Hofleverancier van het Koninklijk Huis. Gepassioneerd vertelt hij over Nerine.

'Ik vind de Nerine echt een verrijking voor ons vak. Als bloemist ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden om klanten te verrassen met iets unieks. Dat kan met de Nerine. De bloemen zijn bijzonder en hebben een aparte vorm. Ze zijn uitstekend geschikt om iets creatiefs en onderscheidends mee op te zetten.

Ik gebruik Nerine dan ook voor allerlei soorten arrangementen: van trouwboeketten tot gemengde boeketten. Maar Nerines die al een beetje op kleur zijn, vormen samen met wat groenmateriaal ook een schitterend mono boeket!

Dat Nerines niet jaarrond leverbaar zijn, is tegelijkertijd een voor- en een nadeel. Het nadeel is dat ik klanten moet teleurstellen die buiten het seizoen speciaal naar de Nerine vragen. Het voordeel ervan is dat de bloem uniek blijft en een hoge attentiewaarde heeft: klanten merken ze altijd op!

Ik verzorg wekelijks 150 tot 200 vazen bloemen voor kantoren, die een abonnement bij mij hebben afgesloten. Als ik daarin Nerines gebruik, krijg ik steevast hele positieve reacties. 'Wat is dat voor een aparte, mooie bloem. Die heb ik nog nooit eerder gezien!' is misschien wel de meest gehoorde. Dat ze er zo expliciet naar vragen, vertelt mij dat de meeste mensen echt geraakt worden door deze prachtige bloem.'

<<

­