Nerine verhalen van liefhebbers

Er zijn veel mensen die zich verbonden voelen met de magie, uitstraling en schoonheid van Nerine. De Nerine raakt mensen, of het nu gaat om veredelaars, kwekers, exporteurs, bloemisten of consumenten. Wat deze bijzondere bloem voor individuele mensen betekent, kunt u lezen in onderstaande verhalen.

Käte van Duijkeren-Oetting
Nerineliefhebber

Toen in 2006 onze zoon trouwde, waren hij en zijn vriendin het er dan ook snel over eens: de kerk, het bruidsboeket en de autodecoratie; alles werd zeer vakkundig aangekleed met witte en rose Nerines.

PURE Seasonal Flowers
Bloem van de maand oktober

Een 'vergeten' bloem die net als veel 'vergeten' groenten de moeite van het ontdekken waard is... De Nerine is beeldschoon en beresterk.

Jos Kuijpers
bloemist, eigenaar van Alpina

Ik gebruik Nerine voor allerlei soorten arrangementen: van trouwboeketten tot gemengde boeketten. Maar Nerines die al een beetje op kleur zijn, vormen samen met wat groenmateriaal ook een schitterend mono boeket!

Petri Rijsdijk
Fiori Bloemen in Leiden

'Als de Nerine er is, heb ik 'm eigenlijk altijd in de winkel. Het is een beresterk bloemetje dat in de vergetelheid is geraakt. Dat is zonde, want het is zo'n mooi, stralend bloemetje. Ik ben echt verliefd op de Nerine'

Kees Uit den Boogaard en Thijs van Berkel
hoveniers

Enthousiast wijst Thijs een Nerine aan: 'Kijk, de Nerine is een verfijnde en sierlijk gevormde bloem, die op de juiste plaats in de tuin bijzonder waardevol is.'

Kitty de Jong
kweker uit Roelofarendsveen

Ook de bol heeft iets magisch. 'Als je 'm doorsnijdt, kun je de bloemknoppen voor twee en soms zelfs drie opeenvolgende jaren zien liggen.'

Annemieke Wesselman
consument en Nerineliefhebber

Ik koop de Nerine bij voorkeur in een single boeket. In onze voornamelijk witte inrichting springt een single boeket roze Nerines er echt uit. De Nerine heeft wat mij betreft echt de ruimte nodig.

Marjolijn Speijer
Nerineliefhebber

De kleine vaasjes met de donkergekleurde Nerines hebben zowel op 27 augustus tijdens de lunch, als op 3 september tijdens het diner de tafels extra feestelijk gemaakt.

Jan Leliveld
(voorheen) bloemenexporteur en groothandel

We hebben genoten van het prachtige boeket Nerines. Bij het zien van deze bloemen gaan mijn gedachten graag terug naar de jaren 1965 tot 1990.

Annemarieke Hooij
Visions Pictures & Photography

Annemarieke Hooij is accountmanager bij Visions Pictures & Photography. In hun foto's van groenproducten versmelten kleurgebruik, vorm, creativiteit en botanische kennis tot een perfect beeld. Vol bewondering vertelt Annemarieke over de Nerine, een sierlijk model voor de botanisch fotograaf:

­